HBTQ

HBTQ

HÄR KAN VI HJÄLPA DIG

Familjer kan se olika ut

Mama Mia Söders verksamhet vänder sig bland annat till HBTQ-personer som planerar och väntar barn.
Regnbågsverksamheten vänder sig till blivande föräldrar inom HBTQ-gruppen

Det är viktigt att Du som väntar barn mår så fysiskt och psykiskt bra som möjligt under graviditeten. Det är också lika viktigt att bli bekräftad i sin blivande föräldraroll såväl för Dig som Din eventuella partner och/eller de eventuellt övriga personer som Du valt att planera barn tillsammans med.

Under graviditeten finns möjlighet att träffa andra par eller ensamstående inom HBTQ-gruppen som också väntar barn i så kallade regnbågsföräldragrupper.
Syftet med dessa grupper är att bilda nätverk med andra i regnbågsgruppen men också få möjlighet att samtal kring frågor som t.ex. hur det känns att vänta barn, hur förändras livet i och med en graviditet, vilka frågor får man av andra, hur informativ ska man vara och framtida föräldraroller. Totalt träffas gruppen tre gånger, sista gången samtalar vi kring amning och tiden efter.

 

Rådgivning inför graviditet

  • Om du funderar på barn och inte riktigt vet hur du ska gå tillväga kan du också vända dig till oss för att få rådgivning. Kanske behöver du information om hur praktiskt gå tillväga, juridiska frågor men också höra om erfarenheter kring föräldraskap som befinner sig utanför normen.
  • Du kanske redan vet att du ska åka till Danmark och få hjälp med assisterad befruktning. Vi kan hänvisa dig till de gynekologer som gör fertilitetsutredningar men också ta de prover som Danmarksklinikerna kräver för att genomgå insemination, så som hepatit, hiv, rubella samt klamydia.
  • Du har kanske försökt att bli gravid men inte lyckats. Vi hjälper dig med hänvisning hur du ska gå vidare.

 

Till oss kan du självklart komma om du vill :
Ta ett cellprov eller testa för könssjukdomar.
Ring vår reception och boka tid: 08-556 93 770

Eller ta kontakt direkt med:
Karin Wrangsell (ansvarig för Regnbågsverksamheten)
Leg barnmorska
Mama Mia Söder
Götagatan 83E
116 62 STOCKHOLM
08-556 93 778

 

 

 

Läs mer om HBTQ