Klimakteriet

Klimakteriet

Vi tycker inte att klimakteriet ska vara ett besvär

Det finns många fördomar och vanföreställningar kring klimakteriet. Det tycker vi på Mama Mia är både orättvist och fel. Klimakteriet är ingen sjukdom. Det är en fas i livet när kroppen och dess funktioner förändras. Precis som puberteten. För somliga går den här perioden i livet ganska spårlöst förbi. För andra kan den innebära både fysiska och psykiska problem.

Med Mama Mias gynekologer kan du rådgöra med och diskutera eventuell behandling. Våra barnmorskor informerar dig om vad som händer under klimakteriet och ger dig tips och råd. Hit är du välkommen med alla dina frågor. Du blir aldrig avfärdad.

Hos oss på Mama Mia tycker vi att hela livet är till för att njutas.

En ny tid i livet!
Vid 45-50-årsåldern sker en del förändringar i din kropp. Du går in i en ny livsfas, klimakteriet.
För inte så länge sedan ansågs klimakteriet vara slutet på ett produktivt och aktivt liv. Den generation kvinnor som du själv tillhör vet att detta inte är sant. Livet under och efter denna period kan vara lika aktivt, tillfredsställande och produktivt som tidigare. Trots de fysiska förändringarna.

Psykiskt känner sig vissa kvinnor lite nedstämda efter klimakteriet, andra upplever faktiskt motsatsen eller ingen större skillnad. Gemensamt för de flesta är dock att man har många frågor, men att det känns lite tabu att ställa dem. På dessa sidor vill vi därför försöka besvara de frågor du kanske ställer dig själv, men inte vågar ställa andra

Läs mer om Gynekologmottagning Stockholm